Повече от месец след инцидента с ухапването на Джорджо Киелини от страна на Луис Суарес, темата за наказанието на уругваеца продължава да е водеща около него. Юридическият му екип сега обжалва санкцията му пред Спортния съд в Лозана. 

Това е последната инстанция, която може да намали наказанието му. То в момента е четири месеца лишаване от право да се занимава въобще с футбол, а адвокатите му са убедени, че то ще бъде намалено поне наполовина. 

Интересите му се защитават от Алехандро Балби, който е и от юридическия екип на Уругвайската футболна асоциация. Точно той смята, че Спортният арбитражен съд ще уважи исканията им. 

"Големият ни шанс е да оспорваме четиримесечното му наказание, защото това е нарушение на правата му. Не мисля, че имаме възможност да намалим обаче санкцията му за деветте мача за националния отбор", сподели Балби. 

Заседанието на съда в Лозана ще бъде в петък. Очаква се решението му да излезе официално в понеделник или вторник другата седмица и тогава ще е окончателно ясно дали ще може да играе в началото на новия сезон.