Адвокатите на аржентинската футболна звезда Лионел Меси ще се опитат да постигнат споразумение с главния прокурор на Барселона, за да не се стига до съд, съобщават испанските медии.

Според източници на вестник „Марка“, близки до случая, адвокатите на Лионел Меси вече са се срещнали с главния прокурор и са изразили намерението си да постигнат споразумение за разрешването на спора възможно най-скоро.

Както е известно, властите в Испания обвиниха футболистът в укриване на данъци за периода 2007-2009 година посредством компании, локализирани извън страната. Смята се, че във въпросния период аржентинецът е ощетил държавата с 4 милиона.

Една от възможностите за по-бързото приключване на случая е, ако Меси поеме отговорност и плати дължимите 4 милиона евро заедно с натрупаните лихви по тях. Освен това на звездата на Барселона със сигурност ще му бъде наложена и финансова глоба. Санкцията, която прокуратурата в Барселона може да наложи на Лионел Меси възлиза на 24 милиона евро.

Аржентинецът вече внесе 25 милиона евро в хазната, като това са данъците, които той трябва да плати за периода от 2010 до 2012 година.

Ако адвокатите на Лионел Меси и главният прокурор не постигнат споразумение в близките дни, звездата на Барселона и неговият баща трябва да се явят пред съда на 17 септември.