Eмануел Адебайор сподели, че ще бъде хубаво Барселона да забрави за него, тъй като желанието му е да пише история с тима на Арсенал.

Според медиите, нападателят е на челно място в списъка на Барса за летни покупки, след като наниза 30 гола. Футболистът от Того получава по 50 000 паунда в Арсенал и заплатата му може да нарасне след представянето му този сезон.

"Всеки футболист иска да пише история и името му да остане в клуба. Надявам се, че мога да направя това тук, тъй като обичам Арсенал. Аз съм в точния отбор, в нужното време, играя добър футбол и вкарвам голове, затова съм щастлив. Най-важното е да играеш за феновете и твоите съотборници да са големи играчи", каза Адебайор.

Той се присъедини към "артилеристите" през зимата на 2006 г., а в момента е на трето място в голмайсторската класация след Кристиано Роналдо и Фернандо Торес. "Помня едно допитване за това, кой ще бъде голмайстор на шампионата. Моето име не фигурираше там и си казах: Това е прекрасно, ще покажа какво мога да правя на терена", допълни Адебайор.