Старши треньорът на Атлетико Мадрид Абел Ресино бе изключително разочарован от отпадането на тима си от Шампионската лига без мадридчани да са записали загуба.

Порто намери място в следващия етап, след като завърши при нулево равенство на собствен терен. Така португалците се промъкнаха заради правилото за повече отбелязани голове на чужд терен след 2:2 в Мадрид в първата среща.

„Футболът често е жесток. Нямаме загуба нито в групите, нито срещу Порто. Отпадаме без да сме загубили среща. Опитахме се да изиграем стабилно първо полувреме, а през второто да упражним натиск, но не ни стигнаха силите. Ако бяхме повели, за домакините щеше да е доста трудно. Те обаче бяха внимателни в защита и не допуснаха грешки”, каза треньорът.

„Порто има съвсем различен стил от Барселона и Реал Мадрид, срещу които тимът ми стоеше чудесно на терена. Нападателите им са много бързи, тимът играе с трима атакуващи играчи. В Испания стилът на игра е съвсем друг. В Мадрид Порто си взе нужното и при домакинството си не допусна никакви рискове”, каза Ресино.