Феновете на испанския шампион Барселона са на мнение, че отборът трябва да се подсили с нов нападател през зимния трансферен период, показва онлайн изследване от днес. Каталунското издание „Спорт” публикува на своя интернет сайт анкета с въпроса дали Барселона има нужда от нов нападател, а 77 процента от хората, дали своя вот, отговарят с „Да”.

Конкуретният вестник Ел Мундо Депортиво пък директно пита кой трябва да бъде привлечен по средата на сезона и най-много гласове е събрал уругвайският голмайстор на Аякс (Амстердам) Луис Суарес. 24 процента искат да бъде привлечен Карлос Тевес от Манчестър Сити, 8 процента смятат, че точния човек е Един Джеко от Волфсбург. Следва Рик ван Волфсвинкел от Утрехт, който има пет процента подкрепа и едва с три процента последен е Марио Гомес от Байерн.

Барселона играе с един и същи отбор доста дълго време, а през януари е не привличала нови футболисти от 2005-а година насам, припомня БТА.

Миналата година Робиньо беше посочен от феновете в подобна анкета като най-желано ново попълнение, но пък според старши треньора Хосеп Гуардиола най-добре е в съблекалнята постепенно да се интегрират юноши на клуба с качества, а не да се привличат скъпоплатени звезди.