Изключително интересен сблъсък изиграха тимовете на Нумансия и Луго в мач от първенството на испанската Сегунда дивисион. Двубоят не приковаваше вниманието на футболните специалисти преди той да завърши при резултат... 6:6!

Подобни резултати рядко се получават в професионалния футбол, но явно двата тима разполагат с нападатели от световна класа, която редица отбори от елитните първенства в Европа биха завидели.

Първото полувреме на мача не предвещаваше такъв завършек, като то приключи при скромното 1:1. Първо гостите от Луго откриха в 11-ата минута, а Нумансия изравни чрез дузпа.

През втората част обаче Нумансия и Луго си размениха по цели пет гола! С два бързи гола в началото на второто полувреме Луго поведе с 3:1. Последва размяна на бързи попадения, за да стане резултатът 4:3 в полза на Луго.

Гостите продължиха с по-настоятелната си игра и логично доведоха нещата до 6:3 в тяхна полза. Решили, че всичко в мача е приключило, футболистите на Луго свалиха гарда и естествено това им струва скъпо. В последните шест минути на срещата домакините от Нумансия вкараха три безответни гол, за да оформят крайното 6:6!

Тимовете на Нумансия и Луго се намират в средата на таблицата, като заемат съответно 10-то и 12-то място.