Три отбора от Примера дивисион отпаднаха на 1/16-финалите в турнира за купата на Испания. Алавес, Кадис и Елче загубиха от втородивизионни тимове и се присъединиха към Атлетико Мадрид, Хетафе, Уеска и Селта, които бяха елиминирани в предишния кръг.
 
Алавес беше пометен в гостуването на втородивизионния Алмерия и записа тежка загуба с 0:5. Така завръщането на Абелардо Фернандес като треньор на Алавес се превърна в истински кошмар. Още преди почивката отборът остана с 10 души след червен картон Томас Пиня. Кадис падна с 0:2 от осмия в Сегунда дивисион - Жирона. И двата гола за домакините вкара Валери Фернандес. Елче пък загуби с 0:2 на терена на Райо Валекано. Бебе и Алехандро Катена се разписаха за успеха.
 
Други три тима от Примера дивисион имаха нужда от продължения или дузпи, за да се класират за следващата фаза на турнира. Резервата Лукас Окампос се разписа в продължението за трудната победа на Севиля с 1:0 при гостуването срещу Леганес. Валядолид също се нуждаеше от продължения, за да победи с 4:1 третодивизионния Пеня Депортива след 1:1 в редовното време. Леванте победи драматично с 4:2 след дузпи при гостуването си на Фуенлабрада, който е 14-ти в Сегунда дивисион.