Полицията в Каталуния е силно разтревожена, тъй като се очаква около 20 000 шотландски фенове да пристигнат за двубоя на Рейнджърс срещу Барселона от Група Е на Шампионската лига на 7 ноември, въпреки че официално ще бъдат отпуснати по-малко от 5 000 пропуска за гостите.

Хиляди привърженици на тима от Глазгоу вече са си закупили билети през интернет, като се очаква до деня на двубоя тяхна бройка да достигне 20 000.

Ръководството на Рейнджърс е помолило колегите си от Барселона да отпуснат повече от предвидените по правилник 5% от капацитета на Ноу Камп, а именно 4819 билети, но каталунците твърдо са отказали.

Поради тази причина шотландските привърженици се сдобиват с билети за всички сектори на стадиона, което създава предпоставка за стълкновения с феновете на домакините.

През пролетта фенове на Рейнджърс участваха в масови сбивания с полицията в Памплона, където глазгоуците гостуваха на Осасуна в двубой от турнира за Купата на УЕФА, като се очаква сериозни проблеми да има и за органите на реда в Барселона.

По същата схема със закупуване на билети онлайн хиляди островитяни бяха окупирали стадион Парк Де Пренс в Париж, където Шотландия победи с 1:0 Франция в квалификация за Евро 2008.