Представяте ли се да звъннете по телефона с единствената цел да си поръчаш билети за футболен двубой, а да разбереш, че всъщност си попаднал на розов телефон...Е, точно това се е случило на привърженици на Борусия Дортмунд, а историята веднага доби популярност в Германия.

Куриозната ситуация се е случила с телефона на офиса на Борусия, занимаващ се с продажба на билети за мачовете. Доста хора са звъннали на въпросния телефон и въпреки че са набрали верния номер, на отсрещната страна не са чули гласа на служител на Борусия, а приятен женски глас, който приканва за еротични срещи.

Как обаче се е случило това?

Грешката не е в Борусия, а в телефонния доставчик Unitymedia и се е получавала, когато клиентите на доставчика набират телефона на билетния сервиз на клуба от стационарен телефон.

Номерът на сайта за запознанства се различава от този на Борусия само с една цифра. „В отделни случаи е възможно една цифра да бъде погълната. Предпоставка затова е, че става дума за аналогова връзка. Освен това, трябва да става дума за номер с добавена стойност като гореща линия“, обясни говорителят на телефонния доставчик.

Грешката вече е поправена, а на хората, които без да искат да се свързали с розовия телефон, ще им бъдат възстановени разходите.