Германия и Полша не успяха да излъчат победител в контролната среща помежду си. Двата състава регистрираха нулево равенство, а проверката имаше по-скоро екпериментален характер за селекционера на Бундестима Йоаким Льов, който се възползва от възможността да заложи на някои по-непопулярни имена.

Голяма част от звездите на Германия отсъстваха заради ангажиментите им с клубните им тимове. Така Льов бе заложил на доста по-нестандартен състав, с повече млади състезатели.

Германия бе значително по-активният отбор на терена през всичките 90 минути. Немските футболисти владееха повече топката и опитваха различни комбинации, а това закономерно доведе и до повече положения пред полската врата. Въпреки това обаче, възпитаниците на Йоаким Льов така и не успяха да застрашат дотолкова поляците, че да отбележат гол.

През първата част Бундестимът записа някои доста силни минути, като в 13-ата минута Юлиан Дракслер отправи изстрел от далечна дистанция, но топката мина над вратата. Малко преди края на първото полувреме пък удар на Антонио Рюдигер бе изчистен от голлинията.

Същевременно през тези първи 45 минути и Полша имаше някои нелоши възможности, а една от тях дойде в 18-ата минута при хубав удар на Чионек.

През втората част немците отново бяха по-дейни, а в последните десетина минути на мача се забеляза значително раздвижване в редиците на Германия. Играчите на Бундестима организираха няколко опасни атаки, а при едно от положенията немските футболисти имаха претенции за дузпа, но съдията прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

Юлиан Драклер пък изпълни корнер в 85-ата минута на срещата, от ляво на вратата на Полша. Получи се разбъркване в наказателното поле, при което Андре Хан, игра с топката, но ударът му бе изчистен от голлинията. Това бе и вторият критичен момент в срещата пред полската врата.

В последствие именно Хан се оказа в центъра на още няколко положения, но младокът от Аугсбург така и не успя да ознаменува дебюта си за Бундестима с гол.