Борусия Дортмунд продължава победния си марш към защитата на титлата в Бундеслигата, след като спечели 140-ото издание на дербито на Рур срещу Шалке 04 с 2:1. След този мач жълто-черните имат 72 точки, с 9 пред Байерн, който играе по-късно днес. Борусия постигна и 25-и пореден мач без поражение.

Капитанът на тима Себастиан Кел вкара победния гол днес в 63-ата минута, след като домакините откриха още в 9-ата чрез Джеферсон Фарфан. Полският полузащитник Лукаш Пишчек в 17-ата.

Себастиан Кел обаче донесе успеха на гостите с удар с левия крак след центриране от корнер. Борусия има възможност да подобри рекорда на Байерн като шампион с най-много спечелени точки.

Пред играчите на треньора Юрген Клоп има още три кръга, за да подобрят постижението на Байерн от 78 точки. Фаворитите за титлата подобриха рекорда на Байер (Леверкузен), който беше от 24 мача от сезон 2009/2010.  Последното поражение за отбора от Дортмунд е на 18-и септември с 2:1 при гостуването на Хановер'96. Иначе абсолютният рекорд към момента се държи от Хамбургер ШФ- 36 мача, който се простира на територията на два сезона.

Воденият от Красимир Балъков отбор на Кайзерслаутерн вече може да се смята за изпаднал, след като отстъпи в пети пореден мач- 0:2 у дома от Нюрнберг. Даниел Дидави откри резултата за франките две минути преди края на първото полувреме, а чехът Томаш Пекхарт удвои в 73-ата минута.

Лаутерите имат 20 точки и са на последното 18-о място, като с 9 пред тях и мач по-малко е Кьолн. Ако козлите вземат точка утре при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах), то тимът на Балъков е изпаднал на 100 процента.

Херта (Берлин) с Ото Рехагел начело обаче все още таи някакви надежди, макар че днес изпусна победата при гостуването си на Байер (Леверкузен) и се задоволи с 3:3. Мачът мина през много обрати, а гостите от Берлин останаха с десет души в 65-ата минута заради червения картон на Леван Кобиашвили. Нарушението му в наказателното поле беше санкционирано и с дузпа, но Симон Ролфес я пропусна. Макар и с човек по-малко, играчите на треньора-ветеран Рехагел обърнаха резултата от 0:2 до 3:2, но в крайна сметка Щефан Кислинг с второто си попадение в 84-ата минута фиксира крайното 3:3. Херта има 28 точки и заема 17-а позиция.