Байерн Мюнхен унижи Хамбургер ШФ като го победи с 5:0 в Хамбург в четвъртфинален мач за Купата на Германия.

ВИДЕО ОТ РАЗГРОМНАТА ПОБЕДА НА БАЙЕРН ВИЖТЕ ТУК!

Затъналият в тотална криза някогашен немски гранд не успя да окаже никаква съпротива на европейските шампиони, които без никакви проблеми реализираха пет гола, които доведоха до сълзи у старши треньора на домакините Берт ван Марвайк.

ВИДЕО: Байерн унижи и разплака клетия Хамбургер ШФ, Леверкузен е аут от Купата

източник: Gulliver/Getty Images

Над всички бе Марио Манджукич, който се отличи с хеттрик. По един гол добавиха още Данте и Ариен Робен.

Манджукич откри резултата в 22-а минута след отлична асистенция на адаша му Гьотце, който му пусна успореден на голлинията пас, а за нападателя остана само да чукне в опразнената врата. 4 минути по-късно Данте удвои аванса, след като засече перфектно с глава центриране от корнер.

В началото на втората част Тони Кроос намери Робен в наказателното поле с прехвърлящ пас, холандецът пое на гърди и с удар от воле направи резултата класически.

В 74-а минута Манджукич реализира втория си гол след отлична комбинация на гостите. Робен подаде отдясно към Гьотце, който премина лесно през Лам и копна над вратаря Адлер. На метър пред вратата Манджукич засече във въздуха и вкара за 4:0.

2 минути по-късно хърватинът оформи своя хеттрик като се възползва от неразбирателство в отбраната на Хамбургер ШФ след центриране на Алаба и отбеляза отблизо за крайното 5:0.

Изненадата поднесе втородивизионният Кайзерслаутерн, който отстрани втория в Бундеслигата Байер Леверкузен и то като гост. Редовното време на мача завърши 0:0, а гол не падаше и в продълженията и изглеждаше, че мачът ще се реши от дузпи. В 114-а минута обаче Йенсен реализира победния гол за "червените дяволи".

Волфсбург също продължи на полуфиналите след успех с 3:2 като гост на Хофенхайм. Още във вторник Борусия Дортмунд си осигури място в топ 4, така че отборите на полуфиналите са: Байерн, Борусия Дортмунд, Волфсбург и Кайзерслаутерн.