С песен на уста, Байерн Мюнхен заминава за Мадрид, където в събота може да сложи изключителен край на невероятния си сезон, който е на път да донесе на клуба исторически требъл.

Баварците вече са сериозно подготвени за финала в Шампионската лига срещу Интер, поне в музикално отношение. Специално за решителната битка, вече има песен „Отиваме на Бернабеу”, която е написана от…футболист на Байерн. Резервата Андреас Гьорлиц, който освен с футбол се занимава и с музика, записа парчето, което ще бъде чуто за първи път тази вечер в ефира на немската телевизия Sat 1.

Идеята за песента дошла в самолета на отбора, който се връщал от реванша с Лион на полуфиналите, завършил 3:0 и класирал отбора за последния мач. Тогава Гьорлиц, който има собствена група Room 77, предложил заедно със своята банда да създаде парче по случай мача с Интер.

Малкото оставащо време изобщо не притеснило Гьорлиц. Защитникът се свързал с известния музикант от Мюнхен Томи Рийв, който с удоволствие се съгласил да помогне за песента. И само за два часа, всичко вече било готово.

Любопитното е, че само преди няколко дни се появи друга песен, посветена на баварците и по-специално на техния треньор Луис ван Гаал и неговата пламенна реч след спечелването на титлата в Бундеслигата.