Отборът на Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия и продължава да мечтае за требъл през този сезон. Баварците се наложиха с категоричното 4:0 над Вердер Бремен в едва третия финал за този трофей между двата тима. Ивица Олич, Ариен Робен, Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер се отблагодариха на своя треньор като реализираха по едно попадение на Олимпия щадион.

Преди около седмица Байерн спечели титлата в Германия, а след още толкова ще има шанса да излезе срещу Интер в спор за трофея на Шампионската лига.

Байерн Мюнхен показа, че се намира във форма и само загрява за двубоя на „Сантиаго Бернабеу”. Съставът на Луис Ван Гаал демонстрира самочувствие, но разбира се, с покритие, още от първата минута.

В 24-та Ивица Олич имаше чудесна възможност да открие резултата, но не успя да засече топката на два метра от вратата на Тим Вийзе. Малко по-късно и Ариен Робен пропиля чудесна възможност за гол. За сметка на това първото попадение падна в 35-та минута от дузпа. Главният рефер взе тежкото решение, заради игра с ръка в наказателното поле на Пер Мертезакер, който се опита да спре атакуващия Ивица Олич. Точен за 1:0 бе Ариен Робен.

Веднага след почивката Вердер Бремен се хвърли да изравнява резултата. Влезлият като резерва Уго Алмейда на два пъти не успя да преодолее вратаря Бут, което се оказа решаващо за изхода на двубоя. Байерн не прощава подобни пропуски. В 52-та минута Мертезакер не успя да спре центрирането на Ариен Робен и Ивица Олич засече за 2:0.

В 63-та Марк ван Бомел изведе Франк Рибери, който се откъсна сам и от границата на наказателното поле направи резултата класически.

Ситуацията на Вердер Бремен се усложни много в 76-та минута, след като капитанът Торстен Фрингс остави отбора си с човек по-малко заради втори жълт картон.

Последният гол, който довърши тотално Вердер, падна в 83-та минута. Тогава Бастиан Шванщайгер бе изведен добре в предни позиции и от движение стреля в далечния ъгъл за крайното 4:0. По този начин Байерн Мюнхен спечели втория си трофей за сезона, а требълът е само на ръка разстояние или по-точно – само на мач разстояние, но мач срещу Интер.