Отборът на Байерн Мюнхен разби с 6:0 Инголщад в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Германия. Втородивизиоонният тим не успя по никакъв начин да се противопостави на именития си съперник, който започна да бележи в 33-та минута на мача и не приключи до края на Алианц Арена.

Пред около 64 хиляди зрители последният във Втора Бундеслига показа, че не може да се мери с „големите”. Юп Хайнкес даде почивка на част от титулярите, като под рамката застана Ханс-Йорг Бут.

Пръв головата сметка на баварците откри Томас Мюлер, който се възпозлва след добро разиграване между Мюлер и Тимошчук. В 49-та минута Алаба се разписа, след като сами преди няколко дни вкара и на Хановер. Малко по-късно класическият резултат оформи Петерсен, който стреля точно с левия крак за 3:0. Отново той вкара четвъртия гол за Байерн Мюнхен, след като Тони Кроос му достави топката в наказателното поле, за да може той да превърне паса в голов пас.

Лошото положение за Инголщад продължи, след като Матип си вкара автогол в 82-та минута, не без участието на японеца Такаши Усами. Крайното 6:0 оформи именно Усами в заключителните секунди на двубоя, с което остави добро впечатление сред феновете на домакините.


Резултати от късните мачове от 1/16-финалите за Купата на Германия:

Щутгарт – Франкфурт 3:0

Ауе – Нюрнберг 1:2

Карлсруе – Шалке 0:2

Айнтрахйт – Кайзерслаутерн 0:1 (след продължения)