Отборът на Дуисбург, чиято фланелка носи българинът Валери Домовчийски, отпадна от турнира за Купата на Германия след поражение с 0:2 от Холщайн Кил, който е водач в четвърта дивизия. Бившият футболист на Левски обаче не взе участие в срещата, тъй като не попадна в групата за двубоя от 1/16-финалите на надпреварата.

Бившият футболист на Литекс Джемал Берберович пък започна срещата като титуляр и остана до самия край на терена.

Въпреки че създадоха повече положения играчите на гостите допунаха поражение, след като видяха два гола в собствената си врата, при това в рамките само на четири минути. Рафаел Казиор и Фиете Зикора се разписаха съответно в 54-та и 58-та минути.

Място на 1/8-финалите намери и защитаващия трофея тим на Шалке 04, който постигна категоричен успех като гост на Карлсруе с 2:0. Бившият футболист на ЦСКА Джузепе Акуаро игра цял мач за домакините. Втородивизионният тим успя да изпоти своя съперник, след като остави своя именит съперник да се мъчи до 81-та минута, когато все пак стигна до попадение чрез Клаас Ян Хунтелаар, който след чудесно центриране отляво, засече с глава за 1:0. Само две минути по-късно Джоуел Матип вкара за крайното 2:0 с глава след чудесно центриране на Фарфан от фаул.

В друг мач от 1/16-финалите за Купата на Германия Херта Берлин постигна класическа победа с 3:0 над Рот Вайс Есен. Головете реализираха Рамос (64’), Ласога (72’) и Рукавица (86’) за успеха.

Майнц също намери място в следващия етап, след като постигна минимална победа с 1:0 над Хановер, който обаче бе отбелязан едва в продълженията, след 0:0 в редовното време. Единственото попадение реализира австрийският полузащитник Андреас Иваншиц.