Вече отказалият се легендарен треньор Отмар Хитцфелд смята, че най-добрият клубен отбор в Европа в момента е Байерн Мюнхен. Нищо, че всички международни отличия на клубно ниво тази година бяха спечелени от Реал Мадрид. 

Баварците са в доста слаба форма от началото на годината, но това може да се каже и за испанския гигант. И въпреки това швейцарецът смята, че те са най-добрите на Стария континент, но германците са малко по-добри. 

"Байерн лъкатуши от началото на годината, но това е заради огромните очаквания към отбора. А и след зимната пауза сякаш започва нов сезон, така че е нормално да има едно търсене на най-добрата форма."

"Това не може да ми промени мнението, че Байерн е най-добрият отбор в Европа. И при това не говоря само за титулярна единадесеторка, а за състава като цяло. Хосеп Гуардиола може да си позволи да замени двама или трима играчи от световна класа и това да не повлияе по никакъв начин на тима му."

"Затова другите два най-силни отбора в Европа в момента - Реал Мадрид Барселона - са зад момчетата на Гуардиола в момента. Конкуренцията на "Алианц Арена" е просто убийствена", сподели Хитцфлд пред "Тагес Цайтунг.