Байер Леверкузен и Хамбургер със сигурност изиграха един от най-запомнящите се мачове през настоящия сезон в Бундеслигата. 12-ият кръг на германския шампионат отреди двата отбора да се срещнат на „Бай Арена“, а двубоят приключи със знаменито 5:3 в полза на „аспирините“.

Успехът бе много важен за отбора на Сами Хупия, който в предния кръг доста изненадващо падна с 0:1 от новака Айнтрахт Брауншайг. Срахотен двубой за Байер направи новата покупка Хеунг-Мин Сон, който наниза хеттрик във вратата на бившия си тим.

Неговото шоу започна още в 10-ата минута, когато Гонсало Кастро пусна страхотно подаване и кореецът откри. Седем по-късно отново той огорчи доскорошните си съотборници, след като Сидни Сам хвана противника на контраатака и с пас по тревата изведе Сон между двама бранители. Нападателят с лекота преодоля Рене Адлер и на празна врата направи 0:2.

Много бързо обаче Хамбургер показа, че съвсем не се е предал и намали. Доста хазартно отиграване на Симон Ролфес в отбрана доведе до извеждащо подаване към Максимилиан Байстер, който с нисък удар преодоля Бернд Лено.

Нова кошмарна грешка в отбрана, този път на Емир Спахич, позволи на Хамбургер да изравни в 49-ата. Босненецът изчисти колебливо една висока топка, която попадна право на волето на Пиер-Мишел Ласога, който от 24 метра я прати в долния ляв ъгъл.

Сон обаче почти веднага се притече на спасение за своя тим и в 55-ата минута укроти чудесно едно центриране в наказателното поле и след което с десния крак просто търкулн кълбото покрай Адлер.

В 72-ата пък Щефан Кислинг успокои „аспирините“ с попадение за 4:2, но отново Ласога направи последните минути интересни. Наивна игра в отбрана до ъгловото флагче позволи на Хамбургер да разиграе отляво, а Ласога с много техничен изстрел с глава прати кълбото до лявата греда.

Точката на спора сложи германският национал Гонсало Кастро в 89-ата, когато премереният му удар принуди Адлер да извади топката за пети път от мрежата си.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

С успеха си Байер събра 28 точки на третото място в Бундеслигата, докато Хамбургер продължава стремително надолу в таблицата – 14-а позиция и 12 точки.