Полуфиналистът от миналия сезон за Купата на Германия Вердер изживя невероятен срам на старта на турнира през тази кампания. "Бременските музиканти" бяха изхвърлени от третодивизионния Шпортфройнде Лоте след поражение с 1:2 и вече ще гледат надпреварата само по телевизията. 

Нискоразредният тим откри още в 8-та минута чрез Матиас Ран, но мнозина очакваха скоро след това елитният тим да отвърне. И в края на полувремето Златко Юнузович стори именно това и възстанови статуквото. Но отново осем минути след началото, но сега на втората част, Шпортфройнде Лоте отново поведе с гола сега на Андре Деж. 

Това беше последното попадение в мача, а изнервените играчи на Вердер доиграха битката в намален състав, след като в 82-та минута беше изгонен Фин Бартелс. 

Друг интересен мач на този етап противопостави Дуисбург, воден от българина Илия Груев, на втородивизионния Унион Берлин. Но "зебрите" също отпаднаха, след като загубиха с 1:2 след продължения. Колин Куанер откри за тима от Берлин в 62-та минута, но Станислав Илютценко изравни за Дуисбург само пет по-късно. 

Така завърши и редовното време и всичко се реши след продължения. В тях Унион бързо стигна до гол чрез Стивън Скжибски в 94-та минута и с това на практика беше сложена точка на спора, защото нямаше кой да възстанови равенството за тима на Груев и да доведе двубоя до дузпи. 

Ето и резултатите от ранните неделни мачове за Купата на Германия: 

СВ Бремер - Дармщад 0:7

Дуисбург - Уноион Берлин 1:2 сл. пр.

Егещорф Лангерер - Хофенхайм 0:6

Хауенщайн - Байер Леверкузен 1:2

Шпортфройнде Лоте - Вердер 2:1

Магдебург - Айнтрахт 1:1, 3:4 сл. д.

Унтерхахинг - Майнц 3:3, 2:4 сл. д.

Нордерщедт - Гройтер Фюрт 1:4

Астория Уолдорф - Бохум 4:3 сл. пр.