Отборът на Байерн Мюнхен се класира по безапелационен начин за втория кръг на Купата на Германия. Баварците се наложиха с гръмкото 5:0 над Йена, който се състезава в регионалните лиги.

Хеттрик за успеха на шампионите записа Роберт Левандовски, а Артуро Видал и Матс Хумелс добавиха по едно попадение.

Преди мача наставникът на Байерн Карло Анчелоти имаше редица кадрови проблеми, но това не оказа никакво влияние върху играта на неговия тим.

Баварците започнаха силно мача, като още в 3-ата минута Роберт Левандовски изведе отбора напред в резултата след хубав пробив на Франк Рибери. В 34-ата минута авансът на Байерн бе увеличен. Франк Рибери направи нов хубав пробив, подаде към намиращия се в наказателното поле Роберт Левандовски, който първоначално изгуби владение върху топката, но след това успя да възстанови владението си и да се разпише за 2:0.

До края на първата част полякът оформи своя хеттрик. В 43-ата минута след нова асистенция на Рибери, Левандовски стреля по земя и покачи на 3:0.

След почивката темпото спадна, а в 64-ата минута Байерн пропиля добра възможност. В 72-ата минута обаче Артуро Видал завърши отлично комбинация с голмайстора Роберт Левандовски, като се разписа за 4:0.

Крайното 5:0 бе оформено 5 минути по-късно от Матс Хумелс, който засече центриране на Кимих.

По този начин Байерн се класира за втория кръг на турнира за Купата на Германия.

Ето и още резултати:

Илертисен – Зелигенпортен 0:1

Меминген – Розенхайм 0:1

*в тъмно са маркирани отборите, които продължават във втория кръг