Вердер Бремен изпусна възможността да излезе на върха в класирането на Първа Бундеслига, след като допусна загуба с 2:3 като гост на Арминия Билефелд в мач от 31-я кръг на шампионата на Германия.

Само за седмица момчетата на Томас Шааф допуснаха втора загуба. Първата може да им коства финал в Купата на УЕФА, докато втората – титлата на страната.

Въпреки загубата на Шалке 04 от Бохум, Вердер не успа да се възползва от създалата се ситуация и да излезе на върха в класирането и сам утежни ситуацията си в челото на Будеслигата.

„Бременските музиканти” се намират на 3-то място с 60 точки, на 2 от лидера Шалке и една от Щутгарт.

Арминия Билефелд откри резултат в 30-та минута, а Мираслав Клозе изравни в 59-та. Само 120 секунди по-късно Кампер отново изведе домакините напред, а Вердер Бремен стигна до второ изравняване чрез Алмейда.

Победният гол за Арминия Билефелд донесе Ейглер в 79-та минута и измъкна 3-те точки от сочения за лидер Вердер Бремен.

След победата Арминия Билефелд се намира на 13-то място във временното класиране с 36 точки.

В другия мач от Първа Бундеслига бившият тим на Димитър Бербатов Байер Леверкузен записа поражение като гост на Енерги Котбус с 1:2.

Попаденията за домакините реализираха Раду в 7-та, а Хагуи си отбеляза автогол в 85-та. Киеслинг отбеляза за Байер Леверкузен в края на първото полувреме.

След победата Енерги Котбус заема 8-то място, докато Байер Леверкузен е 6-ти с 45.

Отборът на Карлсруе е сигуерн участник в Първа Бундеслига, след като победи с минималното 1:0 гостите от Унтерхахинг.

Три кръга преди края на шампионата домакините се завърнаха в елита на Германия благодарение на гола на Каплани в 67-та минута.