Отборът на Шалке записа изненадваща загуба като гост на Бохум и така утежни ситуацията си в челото на класирането в Будеслигата.

Началото на двубоя не предвещаваше нищо подобно. Още в 9-тата минута Кевин Курани вкара своя 14-ти гол за сезона. Кристиан Пандер центрира отляво и немецът от бразилски произход вкара след удар с глава от няколко метра.

В 33-тата минута Мисимович изравни след перфектна контраатака от дясно на Денис Гроте, който по чудесен начин намери Звездан Мисимович и босненецът отбеляза с глава.

Шалке продължи с натиска, но при поредната контра на Бохум, в 41-вата минута Марсел Малтриц намери голмайсторът на Бундеслигата Теофанис Гекас, който необезпокояван вкара 19-тият си гол през сезона.

Втората част  отново започна с натиск на „кралско-сините”, които се отличиха с пропуски на Марсело Бордон и Месут Юзил.

В 67-мата минута най-активният в отбора на Шалке, Кевин Курани удари греда след чудесен удар с глава.

В последните минути на мача, изненадващо по-активния отбор бе този на Бохум. Първо в 89-тата Мисимович също нацели гредата, а Гекас се отличи с пропуск в продължението на двубоя.

По този мачин Шалке върна интригата в немската Бундеслига. Ако Вердер победи Арминия като гост в неделя, „бременските музиканти” ще излезнат начело в класирането, с точка пред Шалке, и само три кръга преди края.