Отборът на Хановер 96 постигна поредният разочароващ резултат в Бундеслигата през сезон 2018/2019. Макар да водеше с 1:0 до последната минута от визитата си срещу Майнц 05, тимът на Андре Брайтенрайтер трябваше да преглътне реми 1:1 в 14-ия кръг. Логично то не спомогна особено за голямата цел пред клуба – отдалечаване от предпоследното място в класирането, но ситуацията можеше да бъде и по-лоша.

Срещата започна изключително добре за „червените”, които се оказаха с гол аванс в 12-ата минута. Тогава Генки Харагучи на два пъти завъртя пазача си отдясно по атаката, а последвалото центриране рикошира в противников играч и стана изключително удобно за Хендрик Вейдант. Последният получи възможност да стреля от воле от границата на вратарското поле – 0:1.

След това натискът на Майнц беше повече от логичен. Домакините профукаха две  изключително чисти ситуации, а в 25-ата минута поискаха и дузпа за игра с ръка на Кевин Вимер в наказателното поле на Хановер. Ситуацията беше разгледана с ВАР и реферите прецениха, че действително няма основания за отсъждане на наказателен удар.

Второто полувреме предложи още вдъхновена игра от домакините. Майнц нацели гредата в 61-ата минута чрез Дани Лаца. С удар извън наказателното поле атакуващият футболист намери десния стълб.

Четвърт час преди края Харагучи можеше да прати Хановер решително напред, но не го стори. Японецът получи възможност да нанесе шут от близка дистанция. Шутът му срещна ръкавиците на вратаря Робин Центнер.

Това даде възможност на Майнц да преследва целите си. Първо в 89-ата минута Матиас Ощролек извърши агресивен фаул в наказателното си поле, а Даниел Бросински реализира попадението за 1:1.

Заради сериозните прекъсвания след паузата съдията назначи 10-минутно продължение. В предпоследната минута от него Антони Уджа шутира и отбеляза за домакините, но след преразглеждането чрез ВАР съдиите отмениха голя заради засада за ужас на домакинските привърженици. Хановер пък завърши срещата с 10 души, след като Оливер Зорг бе изгонен за 2 жълти картона.

Така след 14 изминали кръга Хановер има едва 10 точки на сметката си и логично е на 17-о място. Майнц от своя страна е 10-и с 19 пункта.