Треньорът на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал заяви, че няма връщане назад и ще напусне Алианц Арена дори и баварците да отстранят Интер довечера.

Все още актуалният първенец на Германия посреща тази вечер нерадзурите в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига с преднина от 1:0 от първия мач в Милано и е много близо до това да си върне на италианците за загубата на финала в турнира през миналия сезон.

Ван Гаал и Байерн обявиха, че ще се разделят по взаимно съгласие след края на настоящето първенство, въпреки че холандецът има договор до 2012 година. Ето какво заяви той, запитан дали няма да остане при триумф срещу Интер.

“Нищо няма да се промени. Ако спечелим Шампионската лига, тогава ще съм свършил добре моята работа. Феновете ще са щастливи, клубът ще е щастлив и Байерн ще може да продължи напред със следващия си треньор”, категоричен е Луис Ван Гаал.

“Мисля, че Байерн е супер клуб, вероятно най-добре организираният в света. Това е място, където всеки един треньор би искал да работи”, каза още Ван Гаал, чийто тим загря за реванша с Интер с успех с 6:0 над Хамбургер през уикенда.