Защитникът на Байерн Даниел ван Буйтен получи неприятна контузия в левия глезен по време на мач на втория отбор на баварците. Белгиецът взе участие в мача от Трета Бундеслига срещу Вакер Бугхаузен (1:1) и още в 18-та минута напусна терена с контузия.

Все още не се знае, колко сериозна е травмата. Веднага след като напусна игра, Ван Буйтен бе заведен в местна болница, където да му бъде направен рентген.

Белгиецът взе участие в мач на втория отбор на Байерн, тъй като приятелката му Селин всеки момент ще роди и затова бранителят трябва да си стои в Мюнхен. Заради това той не пътува с отбора за четиристранния турнир през уикенда в Гелзенкирхен.

Това е поредният проблем пред Луис ван Гаал, който се вижда в чудо да събере състав за контролите на баварците, тъй като все още не може да разчита на футболистите, играли на Световното първенство, както и на Хамит Алтинтоп и втория вратар Томас Крафт който на последната тренировка получи черепна травма.

В състава си за турнира в Гелзенкирхен, Ван Гаал има само седем футболисти от първия си отбор, като може да се наложи фитнес треньорът на отбора да застане на резервната скамейка за мача с Кьолн тази вечер.