Доста любопитна бе единствената контрола на Байерн по време на лагера в Трентино. Пред 2500 зрители баварците победиха с 5:1 сборен отбор на областта, съставен от местни футболисти, както и юноши на Милан.

По-интересен обаче бе съставът на немския шампион, който бе, меко казано, доста експериментален. 13 играчи на Байерн все още са във ваканция заради участието си на Световното първенство, Хамит Алтинтоп е контузен, а Даниел ван Буйтен е в Белгия заради предстоящото раждане на съпругата си.

Това постави старши треньорът Луис ван Гаал пред сериозни кадрови проблеми. Холандецът все пак сформира група от 15 човека за мача, сред които петима играчи от втория тим, психологът на отбора Филип Лаукс и кондиционният треньор Марсело Мартинс, който дори дебютира с фланелката на Байерн.

Доста играчи трябваше да се подвизават на непривични за тях позиции. Така напрамир халфовете Аналорий Тимошчук и Андреас Оъл играеха в отбрана, както и нападателят Томас Курц, който бе централен бранител.

През втората част, неговото място бе заето от…вратаря Томас Крафт, който през първата част бе на вратата. Именно след грешка на Краф падна и единственото попадение за домакините. Фитнес треньорът Мартинс се появи в 72-та минута и заигра като нападател, но не успя да реализира.

Головете за баварците отбелязаха Хосе Ернесто Соса и Ивица Олич по два, както и Андреас Отъл от дузпа.