Отборът на Кемницер, който се подвизава в третото ниво на германския футбол, изхвърли Майнц 05 от турнира за Купата на страната. В тима на гостите от Майнц не попадна българският полузащитник Тодор Неделев, който дори не бе записан и в групата за срещата.

Тимът на Кемницер стигна до сериозната изненада и отстрани Майнц след изпълнения на дузпи. Любопитно е обаче да се отбележи, че резултатът след продълженията в мача бе 5:5, след което се стигна до изпълнение на наказателни удари.

В редовното време срещата приключи при резултат 3:3, но в допълнителния половин час, двата тима си размениха по още два гола.

Драмата при дузпите също бе пълна. Скромният тим на Кемницер стигна до успеха след пет точни удара, докато футболистите на Майнц преодоляха противниковия футболист четири пъти.

В същото време Байер Леверкузен нямаше никакви проблеми срещу Алемания Валдалгешайм, побеждавайки с 6:0. Пет от попаденията за „аспирините“ бяха дело на Щефан Кислинг. Дуисбург пък отстрани Нюрнберг с минималното 1:0.