Президенът на Германския футболен съюз Райнхард Раубал разкри, че ще предложи революция в трансферните прозорци на Бундеслигата по подобие на английската Висша лига.

Идеята е възможността за трансфери да приключва преди началото на сезона и по този начин да се предотврати хаоса в отборите и продължаващите сделки в хода на кампанията.

"Ще предложа да намалим трансферния период на изпълкома. Ще трябва да се гласува на заседанието през декември. Ако мнозинството от 36-те професионални отбора е за, ще трябва да адресиваме съответното заявление до международните асоциации", заяви Раубал.

"Така например трансферният период ще завършва на 1 август 2018. През тази година имаше толкова сделки, че вече не е търпимо. Това трябва да се спре и може да стане по този начин."

Революция в трансферния прозорец за Висшата лига

Само преди седмица такова решение взеха в Премиършип, където трансферния прозорец от сезон 2018/2019 ще приключва в четвъртък преди първия кръг.

Раубал призова и за преразглеждане на финансовия феърплей, свързан с отдаването на футболисти под наем, тъй като именно по този начин от ПСЖ откриха вратичка и привличат многомилионни нови попълнения като Килиан Мбапе.