В контролна среща, която се игра на „Фриц-Валтер Щадион” Германия не успя да победи Беларус и двата отбора завършиха 2:2 пред 47 хиляди зрители.

Домакините поведоха в 10-та минута, след като Лукаш Подолски подаде на Мирослав Клозе и той прокара топката зад вратаря на Беларус Хомотовски за 1:0.

В началото на мача гостите играха доста хаотично и слабо, което позволи на Бундестима да създаде доста опасни положение пред вратата на Хомотивски.

В 20-та минута Одонкор центрира отдясно в наказателното поле на Беларус, където Коритко си отбеляза неспасяем автогол и Германия поведе с 2:0.

В последните секунди на първото полувреме Александър Хлеб се опита да изненада своя съотборник от Арсенал Леман и стреля от 20 метра, но вратарят бе на мястото си и улови топката.

В 61-та минута Кулчи изведе Буляга сам срещу Леман, като в първия момент стражът успя да се намеси, но топката отскочи непредвидимо и се озова в мрежата на Германия.

Единайсет минути по-късно Троховски стреля от пряк свободен удар, след което топката мина много близо до вратата на Хомотовски, но излезе в аут.

В 88-та минута халфовете на Германия сбъркаха при едно разиграване и топката попадна в Павлов. Който подаде на Буляга, който от 22 метра препарира Леман и оформи крайния резултат в срещата.

Кристоф Метцелдер и Торстен Фрингс се завърнаха с тима на Германия след дълго лечение на контузии, а Марко Марин от Борусия Мьонхенгладбах направи дебют, след като се появи в игра през второто полувреме.   

   

Капитанът Михаел Балак игра само 45 минути, тъй като Льов направи доста смени в тима.