Голмайсторската титла на Томас Мюлер определено изненада неприятно човекa на Гонг в Пловдив Митко Лишев, който в ефира на Дарик Пловдив се бе зарекъл, че ще тича гол по улиците на града, ако Мюлер стане топреализатор на Мондиал 2010.

Младият германски нападател вкара 5 гола по терените в Южна Афирка и се окичи с приза, заради повечето асистенции, които има от Давид Вия, Уесли Снайдер и Диего Форлан, които също забиха по пет попадения.

Ето какво отговори Митко Лишев на наш въпрос, дали жителите на Пловдив наистина ще го видят да тича Под тепетата без дрехи:

„Факт е, че Томас Мюлер бе избран за голмайстор, както и е факт, че ще се разходя по улиците на Пловдив, ако това стане. Уточнявам, че думата „обещавам” не съм я използвал”.

„Все пак виждам, че това представлява интерес и трябва да го направим така или иначе. Запазвам си правото, тъй като Томас Мюлер не стана еднолично голмайстор, а беше избран благодарение на своите асистенции и си запазвам правото поне едни къси гащета по време на дефилето.”

„Иначе срамът надделя определено и няма да бъде публично, в смисъл, че няма да има фотоапарати и камери. Разбира се, в личен архив това ще бъде документирано и всеки, който има желание, ще може да го погледне и да се увери, че разходката се е случила. А пък иначе хората, които ще ме видят бос и гол до кръста ще могат да се позабавляват със сигурност”, уклончиво отговори човекът на Гонг в Пловдив.