Интересна професия е спортната журналистика, още по-интересна става, когато един футболен коментатор не се съобрази с българската поговорка „Казана дума, хвърлен камък.” Е, този път говорим за един от коментаторите на Гонг.

Пловдивският журналист Митко Лишев публично обеща да тича гол, ако германецът Томас Мюлер стане голмайстор на Мондиала. В момента нападателят има 4 попадения, с едно по-малко от Давид Вия.

Още по-любопитното е, че тази новина, бе публикувана в днешния брой на вестник „Труд”, вместо Митко Лишев да се похвали на колегите си в Гонг какви ги е надробил.

За наше съжаление, Мюлер ще пропусне дуела с испанеца на полуфинала заради наказание.

Цялата история обаче започва от предаването „От дузпа в тъч”, което тече единствено в пловдивския ефир на Дарик. Затова и култовата реплика не е достигнала до ушите ни. Но! И това ще бъде поправено!

По време на предаването гост прогнозирал, че Мюлер ще е голмайстор. „Ако това стане, аз ще тичам гол из Пловдив”, изпуснал се Митко Лишев в ефир и обещанието било дадено.

„Ще подобрявам рекорди в спринта, за да мине срамът по-бързо”, опитал се да се измъкне Митко. Той обаче не уточнява и маршрута за евентуалното шоу. Това в никакъв случай не означава, че събитието няма да бъде отразено подобаващо в Gong.bg. Даже се надяваме и на една Тема в снимки, която да задоволи любопитството на всички.