Воденият от Илия Груев отбор на Дуисбург записа четвърта поредна загуба във Втора Бундеслига. Тежката серия за „зебрите” продължи с поражение 1:4 като домакин на последния в класирането Кайзерслаутерн.

Големият герой в мача бе англичанинът Осаямен Осаве, който реализира хеттрик (12’, 48’ и 64’), с който реши изхода на двубоя. Сергей Илюченко върна едно попадение в 70-ата, но Бенямин Кесел оформи крайното 4:1 в 83-ата.

По този начин именитият Кайзерслаутерн взе важни три точки в борбата за оцеляване, която се очертава да бъде ожесточена. Тимът има 28 точки и е на 5 точки от спасителната зона. Извън първите пет в класирането, останали са в рамките на едва 10 точки и на практика никой не може да се чувства сигурен. В тази група е и Дуисбург – седми с 37 точки, на 4 точки пред зоната на изпадащите.

В челото ситуацията изглежда малко по-ясна. Фортуна Дюселдорф е почти сигурен член на Бундеслигата през следващия сезон, след като води с 6 точки пред втория Нюрнберг и с е с мач по-малко. Баварците са в лоша серия в последно време и това може да позволи на третия Холщайн Кийл да ги изравни по точки при успех над Арминия Билефелд. Апетити за Бундеслигата могат да имат още Инголщад и Ян Регенсбург, които са на 4 точки зад Кийл.