След като изненадващо успяха да подновят договора на Марко Ройс, от ръководството на Борусия Дортмунд вече са се заели с това да задържат в тима и другата звезда на тима Илкай Гюндоган.

"Михаел Цорк със сигурност ще се заеме с темата в следващите седмици", призна президентът Ханс-Йоаким Вацке. Очаква се разговори да бъдат проведени след мача с Ювентус в Шампионската лига следващата седмица.

Шансовете Гюндоган да остане Борусия са се повишили допълнително след подновяването на договора на Ройс. Ако Гюндоган обаче откаже нов контракт, то тогава той ще бъде продаден още през това лято, тъй като в противен случай ще напусне като свободен агент през 2016-а.

Самият Гюндоган отказа коментар: "Не искам да казвам нищо по темата. Радвам се обаче че Марко поднови договора си."

Предимство за Дортмунд е, че след 14-месечната пауза на немския национал заради контузия, интересът към него е значително по-малък. Смята се, че английски тимове като Арсенал и Ман Юнайтед все още го желаят, но интерес от страна на Реал Мадрид и Барселона вече няма.

Мениджърът Цорк намекна, че оставането на Ройс ще накара и Гюндоган да остане в Дортмунд: "Смятам, че топ играчите искат най-много да играят с други топ играчи."