Отборът на Волфсбург направи 1:1 като домакин на Майнц в 29-я кръг на Бундеслигата. Това бе четвърти мач без победа за Волфсбург в Германия, въпреки че в четвъртфиналите в Шампионската лига надви Реал Мадрид с 2:0. Тимът е осми във временното класиране с 39 точки, а Майнц е шести с 45 точки в актива си към момента.

За Волфсбург точен бе Андре Шюрле в 53-ата минута, а Хайро Самперио изравни в 66-ата. Домакините завършиха двубоя с човек по-малко, заради втория жълт картон на бразилеца Данте.

Андре Шюрле получи топката в наказателното поле и отправи опасен удар в 24-ата минта, но защитник блокира изстрела навреме. В самия край на първото полувреме пак Шюрле застраши вратата на Майнц, като напредна и стреля, но отново бранител на гостите предотврати опасността.

Все пак в 52-ата минута Андре Шюрле успя да се разпише. Бруно Енрике Пинто намери Шюрле, който този път бе точен за 1:0 в полза на Волфсбург.

Гостите обаче успяха да върнат попадението в 66-ата минута чрез испанеца Хайро Самперио, който реализира за 1:1.

В 74-ата минута отново Шюрле опита удар от средно разстояние, но изпрати топката над вратата.

Пет минути преди края Сапмерио пропусна отличен шанс за Майнц, стреляйки с глава, но вратарят на Волфсбург Коен Кастеелс спаси. В 89-ата минута пък Рикардо Родригес стреля силно по посока вратата на гостите, но за негово нещастие топката прелетя на сантиметри от гредата.

В добавеното време домакините останаха с човек по-малко след като Данте получи втори жълт и съответно червен картон, а в крайна сметка двуоят завърши при 1:1.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS