Шалке изпусна възможността да се изкачи в Топ 4 на Бундеслигата, след като не успя да победи борещия се за оцеляване тим на Щутгарт. Двата тима приключиха при 1:1 в Гелзенкирхен и така "кралскосините" останаха в подножието на върха. 

Юнес Белханда откри рано за домакините, но около четвърт час преди края Мартин Харник изравни и така остави спора в този мач нерешен. 

Двата тима започнаха силно и си размениха по една хубава атака в началото, но Кристиан Гентнер от Щутгарт в 6-та минута и Алесандро Шопф за Шалке пропуснаха. Все пак Шопф участваше в атаката, при която домакините поведоха. 

Това се случи в 14-та минута, когато негов удар беше избит на крака на Юнес Белханда. Той опита да центрира, но така завъртя топката, че изненада защитата и вратаря и откри резултата. 

До почивката "швабите" могат да се радват, че не инкасираха още попадения. Новото попълнение на Ливърпул от лятото Жоел Матип изпусна в 20-та минута, а в 32-та минута Клаас-Ян Хунтелаар пропиля още един страхотен шанс. 

Шалке продължи с пропуските и след подновяването на играта, като отново Хунтелаар не беше точен. Щутгарт живна в края на двубоя, като Александру Максим и Кристиан Гентнер не можаха да се разпишат. 

Все пак в 74-та минута резултатът беше изравнен. Тогава след удар на Гентнер топката беше избита на крака на Мартин Харник, който от близка дистанция нямаше как да сбърка - 1:1. 

При този резултат приключи и мачът, като след развоя Шалке остава на 6-а позиция с 34 точки, на точка от зона Шампионска лига. Щутгарт вече е 11-и с 28 точки и все повече се отдалечава от опасната зона. 

Това обаче не може да се каже за Хановер, който продължава да ниже загуба след загуба и изглежда първия сигурен изпадащ. От слабостта на тима сега се възползва и Аугсбург, който победи с 1:0 като гост, а в герой се превърна кореецът Коо Я Чеол, който вкара единственото попадение в 14-та минута. 

Така баварците събраха 24 точки и се отдалечиха от опасната зона, а Хановер е на дъното само с 14 пункта и може да се брои сред сигурните изпадащи.