Щутгарт разгроми с 5:1 Хановер в пряк сблъсък между два от отборите в зоната на изпадащите. Поради този факт мачът бе ключов  и за двата тима, но „швабите” не поставиха под съмнение превъзходството си.

Легендата на тима Марио Гомес откри резултата още във 2-ата минута след хубаво извеждане от Стивън Цубер.  За него това бе гол №169 в Бундеслигата. От първия на Гомес през 2004-а никой не е реализирал повече голове освен Роберт Левандовски със 195. Бившият германски национал е и най-ефективен сред германците с попадение на всеки 134 минути.

Озан Кабак удвои в 16-ата минута, засичайки с глава центриране от корнер на Гонсало Кастро. В самия край на полувремето същата комбинация, но от другия ъглов удар, доведе до второто попадение на Кабак.

Хановер се върна в мача с попадение на Жонатас в 69-ата минута. Той материализира качествена контра, при която Генки Харагучи прати топката на главата му.

Тепърва обаче Цубер щеше да демонстрира класата си. В 78-ата минута швейцарецът успокои обстановката с четвърти гол. Той се възползва от избита топката и стреля от границата на наказателното поле. В купа от играчи пък рикошет направи изстрела невъзможен за спасяване.

Цубер оформи и крайното 5:1 в 81-ата минута, когато Кристиан Гентнер му върна качествено и той от добра позиция преодоля вратаря Михаел Есер.

Щутгарт остава в зоната на изпадащите, но вече е на 16-а позиция, с 19 точки и на 2 зад 15-ия Аугсбург. Хановер е на предпоследната позиция с 14.