Фаворитите Щутгарт и Хамбургер успяха без особени трудности да се справят със съперниците си и да се класират за следващия кръг в турнира за купата на Германия.

Щутгарт победи с 3:2 като гост аматьорския отбор на Вердер Бремен. Още на почивката „швабите” водеха с класическото 3:0 след хеттрик на звездата Марио Гомес. Първо в 29-тата минута той вкара от около 20 метра след пас на Сами Кедира.

Само 180 секунди по-късно Томас Хитцелшпергер се възползва от неразбирателство в отбраната на Вердер и намери Гомес, който без проблеми удвои преднината на Щутгарт.

2 минути преди края на първите 45 минути отново Гомес бе в прегръдките на съотборниците си. Хитцелшпергер подаде топката в предни позиции, където Бащюрк бе в засада. Турският полузащитник обаче не игра с топката, което даде шанс на Гомес да отбележи третия си гол в двубоя.

През втората част шампионите на Германия играха на бавни обороти и позволиха на съперниците си да отбележат два гола, които обаче не бяха достатъчни за нещо повече от почетна загуба.

Отборът на Хамбургер бе още по-категоричен в своята среща срещу втородивизионния Рот Вайс Есен. Тимът, воден от Хууб Стевенс победи с класическото 3:0 и продължава напред в турнира. Головете за гостите от Хамбург отбелязаха звездата Рафаел Ван дер Ваарт, Пьотър Троховски и Ивица Олич.