Спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич даде своя коментар за жребия в Лига Европа, който отреди „швабите“ да се изправят срещу победителя от двойката Зрински Мостар – Ботев Пловдив в следващия етап на Лига Европа.

Бобич, който заемаше същия пост и в Черноморец Бургас, сподели, че жребият е добър, но в същото време изчетка „канарчетата“ като каза, че са отбор с големи традиции, който „сега дава газ“.

„Това е добър жребий, и двата варианта биха били добри пътувания. Това обаче не означава автоматично класиране. Но естествено нашето желание е да продължим“, заяви Бобич.

Според бившия немски национал, футболът в България и в Босна е предимно технически. Според него Ботев е отбор с „много големи традиции в България. Освен това там има замесен инвеститор. Сега те дават газ.“ Както и феновете, които са „тотално фанатични“ според Бобич.

Относно Зрински и града Мостар, бившият съотборник на Краси Балъков каза: „Мостар е чудесен град с невероятни мостове, които са световно наследство. Футболът там е нещо особено.“