Нови проблеми за Щефан Ефенберг. Старши треньорът на Падерборн остана без книжка за 11 месеца след завишена проба за алкохол по време на шофиране, за което трябва да плати и над 30 хиляди евро. Освен това отборът на бившия немски национал няма победа вече 11 мача.

Сега за капак стана ясно, че Ефенберг няма валиден треньорски лиценз.

Младият специалист взе своя лиценз от Германския футболен съюз през март 2012, но проблемът е, че ГФС изисква от своите треньори в рамките на 3 години да докажат участие в 20 учебни занятия. Нещо, което Ефенберг не е направил.

От Падерборн също потвърдиха липсата на лиценз: "Нашият старши треньор не успя да посети образователните часове за удължаване на треньорския лиценз заради ангажименти. Фактът, че той дойде бързо при нас в Падерборн и тук откри голяма нужда от работа, не му позволи да присъства на съответните събития през есента на 2015", обявиха от клуба.

Според "Шпорт Билд" обаче Ефенберг е бил длъжен да стори това още до март 2015, а стана треньор в Падерборн през октомври.

"Билд" твърди, че многократно Ефенберг е бил предупреждаван от служители на клуба, че трябва да навакса и да поднови лиценза си.

"Аз съм на мнение, че треньорът може да работи само ако има съществуващ лиценз. Има достатъчно възможности да изкара 20-те часа", обяви президентът на Германската школа за треньори Лутц Хангартнер.

Каква ще е съдбата на Ефенберг обаче все още не е ясно.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS