Звездата на Байерн Мюнхен и националния отбор на Холандия Ариен Робен обяви, че може да прекрати кариерата си през лятото, ако успее да спечели Шампионската лига и Евро 2012.

Крилото е на едва 28 години, но е обещал на роднините си да спре с футбола, ако успее да постигне тези си две цели и така ще може да обръща повече внимание на семейството си.

На 19 май в Байерн играе финал в ШЛ срещу Челси у дома в Мюнхен, а на 8 юни започва Европейското първенство в Полша и Украйна, където лалетата са в трудна предварителна група с Германия, Португалия и Дания.

„Дали съм се фокусирал върху финала в Шампионската лига? Не. Този мач е най-голямата ни цел, но първо имаме финал за Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд и ще дадем всичко от нас“, коментира Робен.

„Но за да бъда честен, титлата в Шампионската лига е най-голямата цел за нашия тим, за мен, за клуба, за всеки. Ако някой ми предложи да спечелим ШЛ, но да загубим във финала за купата, бих приел незабавно.“

„Преди две години обещах на жена ми и на майка ми, че ако спечеля Шампионската лига и Евро 2012, бих спрял да играя футбол“, каза още Ариен Робен за ужас на феновете на Байерн Мюнхен, на които им остава да стискат палци, че Холандия няма да стане еврошампион, ако баварците успеят да победят Челси.