Футболистът на Байерн Мюнхен Ариен Робен все още не е взел окончателно решение за бъдещето си. Вариантите пред него са оставане в баварския колос или преминаване в нов отбор. За да убеди състезателя да преподпише, Франц  Бекенбауер даде специално интервю за "Билд", в което заяви, че баварците се нуждаят от услугите на холандеца.

"Робен е основен състезател в Байерн, откакто пристигна. Двамата с Рибери са в основата на нашия стил. През изминалия сезон той отбеляза много важни голове за нас. Без него нямаше да победим Реал. Аз съм фен на Робен", заяви баварската легенда.

На въпроса защо сега хвали Робен, а след изпуснатата дузпа срещу Борусия Дортмунд е критикувал силно футболиста, Бекенбауер сподели, че според него по принцип не трябва фаулираният футболист да изпълнява дузпата. "Знам, че той ми е сърдит заради критиката, но това не променя позитивното ми мнение за него", добави специалистът.

"Робен знае какво има тук в Байерн. Затова вярвам, че ще преподпише с нас. Това е най-доброто и за двете страни", завърши почетният президент на финалиста в Шампионската лига.