Отборът на Шалке 04 нанесе четвърта поредна загуба на Хамбургер ШФ в Бундеслигата, след като двубоят помежду им приключи при 3:0 за „кралско сините“. Звездата на мача определено беше нападателят Джеферсън Фарфан, който имаше пръст и в трите гола на тима си.

Перуанецът започна много силно още от началото, но едва  34-ата минута успя да изработи първото попадение. Фарфан показа завидна техника и центрира от фланга, а Клаас-Ян Хунтелаар с глава наказа Ярослав Дробни.

В 40-ата минута Рафаел ван дер Ваарт можеше да изравни от пряк свободен удар, ала Ралф Феерман реагира чудесно и изби в корнер.

След почивката Шалке продължи да играе по-добре и Хунтелаар с глава можеше за втори път да огорчи Дробни, ала опитът му в 52-ата минута прелетя покрай целта. Секунди по-късно обаче Фелипе Сантана с хубав пас намери Фарфан в наказателното поле и юнжоамериканецът стреля силно в мрежата за 2:0.

Нокаутът за домакините бе пълен в 56-ата минута. Фарфан забеляза включването на Макс Майер и веднага му подаде, а последният отблизо нямаше как да сбърка.

До края и двата тима си размениха изгодни ситуации, но резултатът остана непроменен. Така Шалке се озова на 5-о място с 31 точки, на две зад третия и четвъртия – съответно Борусия Дортмунд и Мьонхенгладбах. Хамбургер пък е 16-и с 16 точки.