От Шалке 04 намериха интересен начин да разведрят настроението сред „кралскосините” фенове след края на сезон 2018/19. Тимът от Гелзенкирхен регистрира посредствена кампания, завършвайки на 14-о място в крайното класиране с 33 точки или пет пред 16-ия Щутгарт, който ще трябва да играе баражни мачове, за да запази мястото си в елита на Германия.

Официалната Facebook страница на 04 пък намери време да направи „видео”, което иска да покаже най-добрите моменти на отбора през сезона. От клуба избраха четири кадъра… или точно четирите гола, с които Шалке победи Борусия Дортмунд в голямото дерби по-рано през април. Тази загуба на практика сложи край на мечтите на „вестфалци” за титла, след като Байерн Мюнхен взе поредна сребърна Салатиера. От страницата написаха: "Избраните моменти в нашия сезон, насладете им се!"

Видеото е с дължина от 38 секунди, като голяма част от тях са заети с черен „бланк” или с въведение в това какво ни очаква. От клуба са сложили двете попадения на Даниел Калигури, Салиф Сане, както и четвъртият гол на Брийс Емболо при големия успех на „Сигнал Идуна Парк” на 27-и април 2019-а.

Борусия Д направи нужното, но сам се провали и остана втори