Невиждана куриозна случка беляза дербито на 22-ия кръг в Бундеслигата между Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд.

Главният съдия на мача Феликс Цвайер приложи невиждани мерки за справяне с ядосан треньор като по време на двубоя напусна терена и се върна в съблекалните, където постоя 9 минути преди да се завърне и да поднови мача.

Но какво продиктува реакцията на съдията?

Пиер-Емерик Обамеянг реализира единствения гол в мача в 64-ата минута след бърза контра атака. Попадението дойде след нарушение за Дортмунд в собствената половина на "жълто-черните". Докато нападателят на Байер Щефан Кислинг все още лежеше на терена, гостите побързаха да изпълнят моментално фаула като освен това издърпаха изпълнението с точно 5,80 метра напред. Така след бърза комбинация между Ройс и Дурм топката стигна до Обамеянг, който вкара за оказалото се крайно 1:0.

Кислинг и останалите играчи на Байер се втурнаха бесни към Цвайер с претенции, че е позволил изпълнението на фаула. Най-активен в недоволството пък бе старши треньорът на "аспирините" Роджър Шмид и в крайна сметка Цвайер реши да изгони на трибуните наставника на Байер.

Шмид обаче нямаше намерение да напусне терена и заяви на посредника между двамата Кислинг, следното: "Той трябва да ми каже защо трябва да напусна!"

Цвайер обаче нямаше никакво намерение да се обяснява на треньора и вместо това директно се отправи към съблекалните, давайки знак и на футболистите да го последват.

В първия момент сякаш никой освен Цвайер не знаеше какво се случва, играчите недоумяващо коментираха помежду си случващото се, а селекционерът на Германия Йоги Льов, който гледаше двубоя от трибуните, също вдигаше рамене, без да знае защо мачът е прекъснат.

В крайна сметка едва след като бе уверен, че Шмид е напуснал терена и след точно 9 минути без футбол на "БайАрена", Цвайер се завърна и двубоят бе подновен.