Шалке записа четвърта победа от пет мача в Германия и се изкачи временно на втора позиция. В новата жертва на "кралскосините" се превърна Херта Берлин.

Тимът от Гелзенкирхен победи с 2:0 на своя "Фелтинс Арена" и е все по-близо до участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

Чинеду Обаси през първата част и Клаас-Ян Хунтелаар през втората се разписаха, за да донесат успеха на тима си. В 80-та минута пък беше отменен гол на гостите.

Двата тима имаха своите шансове да отбележат още в началото, но Кристиан Лангкамп и Каан Айхан от Шалке не бяха точни.

Домакините обаче имаха поводи за радост рано-рано. В 16-ата минута Чинеду Обаси направи самостоятелен пробив, справи се с трима защитници и вратаря и отбеляза за 1:0.

След това Сами Алагуи и Анис Бен Хатира не успяха да изравнят за Херта, а Клаас-Ян Хунтелаар, Чинеду Обаси и Леон Горецка не бяха точни за домакините.

Всичко в мача беше решено веднага след почивката. Тогава Обаси изведе Хунтелаар на стрелкова позиция, нападателят с прецизен удар не остави шансове на вратаря на Херта и направи 2:0.

След това положение интригата сякаш приключи. "Кралскосините" не позволиха да бъдат изненадани, въпреки че получиха гол в 80-ата минута.

Тогава Кристиан Лангкамп с глава намери мрежата, но се оказа, че е извършил нарушение и съдията отмени гола. Въпреки многото повторения обаче, фаул не се видя да има.

В крайна сметка Шалке взе важните три точки в борбата за квота в Шампионската лига и вече има 54, с две повече от Борусия Дортмунд, но все още и с мач повече.

Херта пък доиграва сезона и вече явно няма цели. Берлинчани са девети с 36 точки и на практика няма за какво да се борят.