Отборът на Шалке 04 постигна лесна победа над Фрайбург с 4:2 в мач от седмия кръг на Първа Бундеслига. В отбора на гостите от Фрайбург не игра бившия нападател на българския Левски Гара Дембеле, който остана неизползвана резерва.

Мачът започна отлично за Фрайбург, след като гостите успяха да поведат още в третата минута. Звездата на тима Папе Сисе откри и даде надежди на своите за нещо повече от почетна загуба. Домакините обаче побързаха да променят статуквото на терена, като това се случи 34-ата минута, когато Джеферсън Фарфан изравни. При такъв резултат завърши и първата част.

През второто полувреме домакините бяха видимо по-добрият тим на терена и заслужено стигнаха до пълния успех, вкарвайки още три гола. Силите на гостите стигнаха само за едно попадение и крайното 4:2.

Клаас Ян Хунтелаар даде преднина на своите с точен удар в 62-ата минута, а само четири по-късно новоизгряващата звезда Люис Холтби направи 3:1. Ветеранът Раул Гонзалес покачи на 4:1, а Ерик Яндирсек оформи крайното 4:2 в полза на Шалке.

В друг мач от кръгашампионът Борусия Дортмунд трудно победи като гост отбора на Майнц с 2:1. Волфсбург също изтръгна трите точки при домакинството си на Кайзерслаутерн. „Вълците“ се наложиха минимално с 1:0. Аусбург и Хановер не се победиха – 0:0, а Борусия Мьонхенгладбах спечели минимално срещу Нюрнберг с 1:0.

Снощи отборът на Хамбургер пък спечели първата си победа за сезона, налагайки се като гост с 2:1 над Щутгарт.