Халфът на Байерн Шаби Алонсо изрази задоволството си, че е напуснал Реал Мадрид в точния момент, за да се присъедини към баварците. Това стана през лятото на 2014 г., малко след като спечели трофея от Шампионската лига с "белите". 

"Мисля, че уцелих момента да си тръгна от "Бернабеу" и съм доволен, че съм тук. Много съм щастлив от всичко, което се случва с мен в Байерн досега. Надявам се този сезон да имаме доста повече успехи от миналия."

"Да спечеля Шампионската лига с Байерн, ще бъде нещо специално за мен. Това ще бъде трети трофей от този турнир за мен и с трети отбор. Само Кларънс Зеедорф е успявал да го прави досега."

"Ще бъде много емоционално за мен да срещна Реал Мадрид в този турнир. Пет години носих екипа на клуба и все още поддържам добри отношения с хората там. Близък съм и с всички в Ливърпул", сподели Алонсо пред сайта на баварците.

Халфът навършва 34 години в края на ноември и мнозина очакват скоро да сложи край на кариерата си, въпреки че не показва индикации за намаляване на темпото. Самият футболист няма такива намерения. 

"Чувствам се толкова добре, колкото и преди много години, в началото на кариерата ми. Наслаждавам се на всяка минута на игрището. Когато спра да се чувствам по този начин, ще сложа края на секундата", сподели още Шаби Алонсо.