Айнтрахт Франкфурт измъгна трите точки слещу Волфсбург след успех с 3:2 в 18-я кръг на Бундеслигата. Победата донесе Александър Майер, който реализира в третата минута на добавеното време на двубоя за 3:2. Майер бе автор и на трите гола за Айнтрахт в двубоя.

Така домакините стартираха 2016-а с победа и с този успех при подновяването на Бундеслигата, реално записаха втора поредна победа в шампионата.

Айнтрахт вече е с 20 точки на 14-о място във временното класиране в Германия. Тимът на Волфсбург пък започна 2016-а в същия дух, както приключи 2015-а. Това е втора поредна загуба за състава, който няма победа вече в пет мача от първенството и е на седмо място с 26 точки в актива си.

Гостите излязоха напред в резултата в 25-ата минута, когато Рикардо Родригес намери Данте, който хладнокръвно реализира за 1:0. Първото полувреме приключи при този резултат, но в 66-ата минута Александър Майер изравни за 1:1 след като получи от Стефан Айгнер. Майер вкара второто си попадение в 73-ата минута след като овладя топката и стреля точно в горния десен ъгъл на вратата на Айнтрахт за 2:1.

Волфсбург обаче успя да върне равенството в 79-ата минута чрец Андре Шюрле, който с прецизен удар вкара за 2:2. Гостите пропуснаха чудесен шанс за трето попадение в първата минута на добавеното време и само две по-късно Александър Майер донесе победата на Айнтрахт Франкфурт, оформайки своя хеттрик в мача. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS