Новото зимно попълнение на Айнтрахт Франкфурт Марко Фабиан днес може да изиграе своя първи мач за новия си тим. Днес отборът му посреща Волфсбург при подновяването на сезона в Бундеслигата след зимната пауза.

Според 26-годишния играч точно сега е бил точният момент за трансфер в Европа. „И преди са ме търсели други отбори, но аз казах, че ще си тръгна в точния момент. Завърших добър цикъл в мексиканското първенство и съм благодарен на Айнтрахт за тяхното доверие“, каза северноамериканецът.

„Тук температурата е малко под 8 градуса, но аз знаех това още прди да дойда от моите съотборници. Карлос Самбрано и Давид Абрахам ми помагат доста с адаптацията, както и останалите от състава, с които си говорим на английски. Вече започнах курсове по немски, на които уча основните думи и числа, плюс изразите, които ще ми трябват на терена“, добави той.

„Треньорът поиска от мен да бъда дързък, да дриблирам и да опитвам удари от дистанция. Чувствам се добре физически и ще се опитам както да бележа голове, така и да давам асистенции. Преди всичко обещавам усърдна работа и поведение“, каза още Фабиан.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS