Байерн се измъкна от ада в последния момент, за да продължи без грешка в Бундеслигата. Шампионите обърнаха Аугсбург за 2:1 и продължават с пълен актив, въпреки че спокойно можеха и да загубят тази среща. 

На своя "Алианц Арена" момчетата на Хосеп Гуардиола губеха с 0:1 след гол на Александър Есвайн. Но първо в 77-та минута Роберт Левандовски изравни, а в самия край Томас Мюлер от дузпа донесе победата за своя тим. 

Мачът започна под диктовката на домакините. Те имаха доста интересни атаки, но така и не затрудняваха особено противниковата защита. Първият истински шанс за тях дойде в 20-та минута. 

Тогава Тиаго Алкантара стреля с глава от наказателното поле след перфектно центриране от фланга, но вратарят на противника Марвин Хитц направи невероятно спасяване и предотврати опасността. 

Баварците продължаваха да задържат повече топката и да организират атаките, но те така и не се отразяваха в голова преднина. За сметка на това публиката на "Алианц Арена" беше полята със студен душ в последните минути преди почивката. 

В 43-та минута Коо Я Чеол намери перфектно Александър Есвайн около точката на дузпата и той с мощен удар почти от воле не остави шансове на стража на домакините и шокиращо откри резултата. 

След подновяването на играта домакините се хвърлиха в търсене на обрата. Първият шанс за тях дойде в 51-та минута, когато Роберт Левандовски получи много хубава топка в наказателното поле, но ударът му попадна право в ръцете на стража Хитц. 

Шаби Алонсо и Кингсли Коман имаха хубави възможности след това да се разпишат за Байерн, но в крайна сметка не бяха точни. В 65-та минута испанският халф стреля опасно от пряк свободен удар, но за пореден път вратарят на Аугсбург беше безпогрешен. 

Но дори той капитулира в 77-та минута, въпреки огромните си усилия. Тогава Томас Мюлер стреля от наказателното поле, Хитц изби удара му, но при добавката Роберт Левандовски беше безпогрешен и вкара за 1:1. 

Байерн се хвърли в още по-мощни атаки в края в търсене на пълния обрат. Статистиката показа, че при изтичане на редовното време шампионите са имали 23 удара към вратата на противника, но така и не поведоха. 

Но усилията им доведоха до резултат в последната минута. Тогава Маркус Фьолнер направи дузпа и зад топката застана Томас Мюлер. Германският национал не трепна и преодоля Хитц за 2:1 и донесе изстраданите три точки за тима си. 

Така Байерн продължава да е с пълен актив от 12 точки, но е с по-лоша голова разлика от другия тим със същите точки Борусия Дортмунд. Така двата тима продължават битката за челната позиция без грешка.